Často kladené otázky
Tabūga je česká čokoládová značka, která dělá čokoládu po svém. Ručně, pomalu, srdcem i vědou. Každý kousek je jedlý příběh. Milujeme chuť, texturu i překvapení. Nejsme továrna. Jsme čokoládovna. A máme koule. I Blahokoule.
Ano! Kakaové boby jsou základ. Nepoužíváme žádné směsi, jen poctivé výběrové kakao – z Kolumbie, Tanzanie, Madagaskaru… Vše podle chuti a charakteru dané čokolády. Sledujeme i původ, cestu a udržitelnost.
Některé ano. Některé jsou vegan (např. hořká čokoláda). A některé jsou prostě čokoládové hříchy se smetanou, máslem nebo karamelem. Vždy uvádíme složení – i pro alergiky.
Jasně! Milujeme tvořit na míru. Ať už potřebujete 30 tabulek pro hosty nebo 300 čokolád s logem, vymyslíme, navrhneme, vyrobíme. S chutí. A nejen to, jezdíme i workshopovat, vyrábět či degustovat. Do škol, do firem i do domácností. Už jste doma měli chocolatiéra?
Naše čokoláda není z laboratoře, ale z ruční tvorby. Většina výrobků vydrží 1–5 měsíce, některé i déle. Bez konzervantů. Skladujte v chladu a temnu (ideálně 18-21°C). Lednice čokoládu ráda nemá.
Ano, náš eshop je otevřený 24/7. A když je tabulka skladem, vyráží za vámi do 2–3 dnů. Snažíme se však naše čokolády na skladu nedržet moc dlouho, abychom Vám přinesli co nejčersvější kousky. Takže se může stát, že si chvilku počkáte – ale vyplatí se.
Od tmavé plantážové klasiky po dekadentní karamelové tabulky, přes Šmakociny, Srdce z Dubaje nebo Blahokoule různých chutíi. Každý produkt má vlastní charakter. A často i vlastní příběh.
Debbie. A tým, který věří, že čokoláda je víc než cukrovinka. Je to zážitek, rituál, radost, způsob, jak zpomalit a být tady a teď. Taky jsou to všichni, kdo u nás byli, jsou nebo budou ať už jako zákazníci, spolupracovníci či dodavatelé.
Protože nejsme tuctoví. A protože Blahokoule chutná jako Blahokoule. Nechceme být nudní. Každý název něco vypráví – o chuti, původu, i o nás.
Ano! Najdeš nás v Brně – na Francouzské ulici. Někdy jsme zavření ve výrobě, někdy tam točíme čokoládový čaj či čokošku samotnou, někdy se bavíme se zákazníky a sousedy. A někdy to všechno najednou. Přijď. Bude to sladké.
Ne. A upřímně? Ani se nesnažíme být.
Bean-to-bar znamená, že čokoládovna si sama nakoupí kakaové boby a zpracuje je od začátku až po hotovou čokoládu – pod jednou střechou, v malých dávkách, s důrazem na kvalitu. Od fermentace po finální tabulku. Je to krásné řemeslo a máme k němu velký respekt.
My v Tabūze se tomuto procesu nebráníme, ale naší vášní je jiná část cesty. Vybíráme si bean-to-bar čokoládovny z celého světa – takové, které to umí nejlíp. Dáváme prostor těm, kteří věnují celý život bobům. A pak z těchto čokolád tvoříme vlastní příběhy.
Jsme možná o krok dál – v ochucování, v texturách, v hravosti. Tam, kde jiní končí, my začínáme vyprávět. Každá Tabūga je pozvánka k zážitku, ne jen čokoládový výrobek.
Takže ne, nejsme bean-to-bar. Ale díky nim jsme.
Za každým kouskem je práce farmáře, fermentace, sušení, mletí, doprava… jen tato část může zabrat měsíc. A to všechno jen proto, aby se k nám čokoláda vůbec dostala.
Pak začíná náš příběh. Zpracování, testování, ladění receptur, ruční výroba, design, balení,... Aby vznikla čokoláda, jakou znáte pod značkou Tabūga, stojí za tím roky učení, pády, zkoušení, errory, vášeň, víra i nekonečné nadšení.
Neplatíte jen za produkt – platíte za práci mnoha lidí, za příběh, za zážitek. A za čokoládu, která má duši.
Ano! Čokoláda je ideální dárek – a u nás i krásně zabalený. Máme krabičky, sety i možnost personalizace. Na svatby, narozeniny, pro kolegy, klienty, tchýně… Stačí napsat. Zabalíme, přidáme vzkaz, pošleme.
Nejsme bean-to-bar čokoládovna.
Po letech studia, ochutnávání, rozhovorů s kolegy čokolatiéry i ponoření do světa bobů jsme si řekli: pojďme to dělat jinak.
Na světě totiž existuje spousta výjimečných čokoládoven, o kterých se moc nemluví. Těch, které věnují celý svůj čas, péči a vášeň jen jediné věci – udělat čokoládu co nejlépe. Tak proč bychom se snažili vynalézat kolo?
Raději si od nich koupíme hotovou čokoládu – s příběhem, původem, hlubokou chutí – a v Tabūze z ní vytvoříme zážitek.
Čokoládu, která pohladí, překvapí, zahřeje nebo vyvolá vzpomínku. Vyrábíme ručně, srdcem a občas přidáme trochu soli, křupavé oříšky… nebo i kouzla.
Ano! Děláme ochutnávky, workshopy, školení, nebo se účastníme akcí jako jsou farmářské trhy, gastro festivaly a další. Sleduj náš Instagram (může být odkaz?), kde vždy najdeš nejčerstvější čokoládové novinky. Jestli byste naopak chtěli naše čokošky na Vaší akci, napište nám na info@tabuga.cz a určitě něco vymyslíme.
Jasně! Nabízíme B2B spolupráci – máme ceníky, možnost brandingu i speciální edice pro gastro provozy. Pokud chceš čepovat čokoládu, prodávat dárkové sety nebo si nás pozvat na akci, napiš nám na info@tabuga.cz!